Oj, jag glömde ju helt bort...

... att presentera Ewan! Här är bara huvudet på honom dock, vilandes vid fönstret, förmodligen knakar det av poesi i där uppe. Och att han är dammig betyder nog mest att jag hellre spelar än städar...



Nån som orkar höra historien om hur han fick sitt namn (för jag berättar den gärna!) ?

Ikeabesök

Jag önskade mig två saker i födelsedagspresent förra månaden:
  1. Att hitta ny bostad för en enorm trasig tjock-tv som satt tungt på mina drömmar om att göra det lilla förrådsrummet till min alldeles egna walk in-closet
  2. Att åka på Ikea (läs åka. Bara ta mig dit)
Båda önskningarna gick i uppfyllelse på en dag kan man säga. Fick åka med snälla grannen till Ikeat vid Webley Stadium. Ja, det finns flera Ikea här. Säkert fyra, fem stycken eller nåt. Det är annat än Ume det!
Efter lång arbetsdag skulle det bege sig dit, dom har nämligen öppet till tio på kvällen, så man kan ta sig en kvällsshopping där. Mat. Äta först. Följde svensktemat och köpte mackor på Nordic Bakery nere på gatan. Helt utomlands får man ju aldrig riktigt vara!



Mackor från Nordic Bakery. Med lingon och brie och med en räkröra.



En efterlängtad byrå blev det bland annat. Klart slut.

Förresten...

... kan en böna bli snyggare? Jag tror inte det.



Det här är Borlottibönor. I mina drömmar är dom lika snygga tillagade men så är det tyvärr inte i verkligheten. Ja, goda är dom, men inte snygga. Inte lika snygga.

Proffersonell bloggarbetarbloggare som bloggar för pengar

Snart kommer mitt första "betalda" blogginlägg upp på jobbets hemsida. Jag har hunnit proffstwittra bilder och text redan, detta helt utan att själv någonsin besökt en tweet-sida. Är faktiskt hittills inte helt imponerad av twittrande i allmänhet, men det ska ju visst vara en grej.
Hur som helst.
Eftersom att jag bloggat av mig totalt idag, och då dessutom på engelska, så tycker jag det räcker med preview-bilder av mitt proffsiga proffsbloggande. Anka och morötter från Farmers' Market och resten kommer från jobbet.





Unnar mig en kvällsmacka

Efter en lång lördag på jobbet, omgiven av goda grejer, så måste man faktiskt göra sig något gott när man kommer hem. För en gångs skulle handlade jag på jobbet; körsbärskvisttomater, getkvarg (goat's curd) och så får vi ta av det bröd som är kvar på kvällen; idag blev det ett valnötsbröd. Hem och massera in tomaterna i olivolja och krydda dom med salt, på med ugnen på 175 grader och köra tomaterna tills skalen spricker. Detta tar väl en femton minuter en kvart ungefär.

Medan man väntar kan man bli lite hungrig, tur att jag också köpte jobbets hemmagjorda auberginedipp/Baba Ganouj också. Riktigt beroendeframkallande och dessutom rätt så nyttigt. Som om jag nu bryr mig om det egentligen..!



God dipp! Dom lila auberginerna har grillats på öppen låga för att ge en härlig rökt smak.



Så tillbaks till mackan. Låt tomaterna svalna lite, rosta brödet i ugnen, gnugga en halv vitlök mot den rostade ytan, droppa på ett par droppar olivolja, sedan ett tjockt lager getkvarg (eller någon fräsch färsk getost), slunga ihop tomaterna med lite basilika, lägg på mackan och bara njut, med en kopp te. Nu är dagen slut!

Färsk grön mandel

Vad i himmelska tusan kan detta vara? tänkte jag när jag såg dessa nyanlända sötingar på jobbet. Aldrig att jag hade kunnat gissa att det var mandlar! Jag och en jobbarkompis dissekerade en, helt utan kunskap om vad vi hade att vänta. Började tugga lite på "köttet" runt omkring, som var beskt, syrligt, träaktigt. En riktigt hård frukt, men man kan visst äta hela frukten när den är lite mer mogen. I mitten sitter kärnan, mandeln. Men den är saftigare, mjölkigare, mörare, fräschare och lite sötare än en vanlig mandel. Just denna kan man ha rå i sallader, eller faktiskt steka i olivolja.

Efter lite googlande fick jag veta att man kan göra en underbar likör av de omogna frukterna. Skåra dem lätt och lägg i en flaska sprit, vänta i sisådär ett halvår, så har du en härlig dryck (?). Man kan också lägga in dem, bland annat i honung. Jag känner att detta skulle kunna vara en succé in en lite finare rätt på krogen, lika god som den är ovanlig.



Har ni någon erfarenhet av denna frukt? Vad kan man mer göra med den?

Brians födelsedagskalas III

Vår vän Brian har visst firat sin födelsedag i dagarna sju. Inte illa. Idag kom kalaset då han skulle få en tårta också. I lägenhet i Bayswater möttes vi upp, vi med ost, och på plats fanns den fina tårtan och lite smått och gott.



Ostar från jobbet, valda lite utifrån vår den italienska värden. En Gorgonzola Naturale och en Capretta di Toscano (hårdosten på bilden, just denna blev en otrolig succé) och så den franska klassikern Brie de Meaux. I bakgrunden vilandes i ett vaxpapper ligger en Caprini Tartufo, en purfärsk getost med hyvlad tryffel på. Tur att vi köpte två av den!



En sån där sak som inte kan bli fel, något som värdens mamma visst alltid brukade göra; rökt lax på vitt rostat bröd med smör. Enkelt, gott, bra med mitt glas Sauvignon Blanc till också. Lite kul förresten att det var just Oyster Bay's Sauvignon Blanc, två flaskor fanns i kylen när vi kom och första gästen (efter oss) som anlände viftade med sin identiska flaska högt konstaterande att något annat vin än detta skulle hon då minsann inte dricka ikväll. Omedveten om att detta inte var lägenhetens enda flaska...



Födelsedagstårta från Patisserie Valerie. Den var vacker och den var fantastiskt god, choklad med choklad och choklad - nej, det kan ju inte bli fel. Dessutom med jordgubbar på. Stora bitar av den helst, tack!

Ny tavla igen

När jag hade min mysdag med GW Persson i Regent's Park tidigare i våras tog jag en bild. Nu har jag målat av bilden. Fast originalet lägger jag inte upp, för då ser ni ju hur olikt det egentligen blev..!


'

RSS 2.0