Brians födelsedagskalas III

Vår vän Brian har visst firat sin födelsedag i dagarna sju. Inte illa. Idag kom kalaset då han skulle få en tårta också. I lägenhet i Bayswater möttes vi upp, vi med ost, och på plats fanns den fina tårtan och lite smått och gott.



Ostar från jobbet, valda lite utifrån vår den italienska värden. En Gorgonzola Naturale och en Capretta di Toscano (hårdosten på bilden, just denna blev en otrolig succé) och så den franska klassikern Brie de Meaux. I bakgrunden vilandes i ett vaxpapper ligger en Caprini Tartufo, en purfärsk getost med hyvlad tryffel på. Tur att vi köpte två av den!



En sån där sak som inte kan bli fel, något som värdens mamma visst alltid brukade göra; rökt lax på vitt rostat bröd med smör. Enkelt, gott, bra med mitt glas Sauvignon Blanc till också. Lite kul förresten att det var just Oyster Bay's Sauvignon Blanc, två flaskor fanns i kylen när vi kom och första gästen (efter oss) som anlände viftade med sin identiska flaska högt konstaterande att något annat vin än detta skulle hon då minsann inte dricka ikväll. Omedveten om att detta inte var lägenhetens enda flaska...



Födelsedagstårta från Patisserie Valerie. Den var vacker och den var fantastiskt god, choklad med choklad och choklad - nej, det kan ju inte bli fel. Dessutom med jordgubbar på. Stora bitar av den helst, tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0