"Hjälpa till" i finköket

Ibland får jag äran att "hjälpa till" i finköket där den hemliga kockmannen (som jag så mystiskt kallar honom) jobbar. Idag var blott två gäster inbokade (vilket är helt i sin ordning, det är ingen lunchrestaurang han jobbar för ... inte riktigt en restaurang heller i sin bemärkelse egentligen). Hur som helst, att hjälpa till innebar i själva verket att ta närgångna bilder och att röra i en puré så att den inte brändes. Goda resultat på båda, jag levererade i samtliga uppgifter! Dagens goda gärning.


Förrätten var en klassiker, rätten som för några år sedan tog en självklar plats på många restaurangers förrättslista eftersom att den är sjukt god och dessutom enkel att göra. Grillad getost på toast med honung och valnötter. Här med salladsblad och lite ringlad tryffelolja. Och toasten är ett hembakt gudomligt fruktbröd.



Här har vi förrätten, en millisekund innan första tryffeloljedroppen landar!


Varmrätten: Ugnsbakad torsk med blomkålspuré, vitvinsås, blancherade morötter och ärtskidor, tillsammans med en salsa på löjrom, tomat, gurka, vårlök och surdegsbrödchips. "Inte skitful, men heller inte den vackraste" tyckte den hemlige kockmannen. Haha.


Att ”ägga” glass är lite av en konst, inte så himlarns enkelt. Men tjusigt blire.


God och "enkel" efterrätt. Äppelpuré, vaniljglass (Londons godaste, vill jag påstå!) med muscovadosocker på. Ja just ja! Crumble! Under glassen, för smak, men också trixet att få glassen att beté sig moget på tallriken och ligga still. Allt är såklart och självklart hemgjort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0