Fint skare va...

... sa flickan.

Idag mat- och vinsnobbar vi oss. Firar påsken med lammkorv från Farmer's Market. Glada lamm som hoppat fritt på de engelska ängarna. Inte nog med det.

Tryffelmos ska vi ha!
Med riktig tryffel ska vi ha!
Fint skare va!!




Så det blev sonika promenad tillbaks till jobbet innan dom stängde för att köpa en italiensk läckerhetsboll. Varje vecka kommer tryffelsnubben till La Fromagerie med sitt stora knyte, och just nu är det den svarta tryffeln som gäller.



Såklart öppnade vi vår Chateaux Margaux som stått och väntat på oss ett tag.

Snobb. Brat. Pretto. Sprätthök, kläm och fräs. You name it.

Bangers and mash var tanken. Denna engelska "nationalrätt" (bangers: egentligen fläskkorv och mash är moset helt enkelt, serveras med gravy). Fiiiinliiiirig bangers and mash. Vi hade ju lammkorv (för lamm ska man ju äta till påsken) och potatispuré. Med rödvinssås.



Jag har snabbt utvecklat en svaghet för bilder när läckerheter faller ner på tallriken. Mmmm... tryffel...!



Den färdiga rätten. Den blev ju lite brun, men jäklar vad gott det va! Vinet till var helt utsökt och komplett perfekt till en rätt som denna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0